GOD JUL!

Äntligen! Julafton! Jag är säker på att vi alla är lika glada idag, trots att det enligt många gått för fort. Jag själv känner samma sak, men det är det ingenting att göra åt, för idag är det doppardan, den bästa dagen på året. Jag vill härmed önska er alla en helt underbar Jul, och ber er att njuta så mycket ni bara kan.

Återigen, ha en helt underbar JUL & bara njut, njut, njut!

GOD JUL! 🎅🎄⛄

(P.S. Här har ni mig! Eftersom jag inte är så förtjust i att ta foton (speciellt inte på mig själv framför spegeln) så tar jag min pressbild. Merry Christmas!)

Den bästa dagen på året

Imorgon är det julafton, någonting som förmodligen den större delen av världen är medvetna om. Precis som vanligt så firar jag julen med min familj, här hemma, vilket vi gjort under den största delen av mitt liv. Jag stiger alltid upp 04.30, äter frukost till en julfilm och sen njuter jag mest av det faktum att det är julafton innan det är dags för Kalle Anka. Efter det så är det julklappsöppning, vilket brukar ta större delen av kvällen. Jag vet inte om jag hinner blogga någonting imorgon, och gör jag inte det så vill jag önska er alla en riktigt God Jul! Njut bara av att det är Jul & ha det så bra som ni bara kan ha det, för det är den bästa dagen på året.

It's Christmas!

Driving home for Christmas

All julmat är inhandlad, alla julklappar är inköpta och snart inslagna. Granen ska kläs imorgon & julkänslan är på topp. Just nu är jag på väg hem ifrån Trelleborg där jag och mamma har varit och handlat julmaten. Jag känner mig redo för julen och hoppas på att det blir en av de bästa jag har upplevt.

Älskar verkligen julen.

Har riktig julkänsla nu

Nu har jag fått tillbaka mina julkänslor, precis så som dem var i oktober. Snart är granen på plats och allting känns så himla bra just nu. På måndag är det dags och jag kan inte längta mer än vad jag gör just nu :)

Julklapparna klara!

Idag så handlade jag den sista julklappen. Känslan är obeskrivligt skön, men nu ska dem bara packas in + att det är några saker som, förhoppningsvis, kommer fram imorgon. Jag känner mig väldigt nöjd med inköpen och hoppas på att de som ska få presenterna blir lika glada.


It's Christmas!

Vad jag gör om dagarna?

Nu går det verkligen mot Jul, den bästa tiden på året. Eftersom jag har julledigt redan nu så passar jag på att försöka bygga upp min julstämning på nytt. Jag älskar verkligen julen, och så fort det går mot höst så börjar jag direkt att tänka på julen och i år hade jag som mest julstämning i mitten på oktober, vilket är på tok för tidigt. Därför har jag nu tappat lite av den men jag ska nog kunna få tillbaka den tills på måndag :)

Hursomhelst så ser jag mycket på julfilmer just nu, och har Julradio.se igång dygnet runt. Tyvärr så har vi inte fått upp granen än, men när den väl kommer upp så kommer det verkligen kännas att det är Jul! Blir glad i hela kroppen bara jag tänker på det, haha.

It's Christmas!

En vecka av njutning

Trots att jag har varit ledig ifrån mitt jobb en hel del, så har jag ändå inte gjort så mycket som jag hade hoppats på. Men denna veckan som kommer nu, så SKA jag bara göra sånt som jag vill göra, och det innebär att se massor utav julfilmer, lyssna på julmusik, julblogga mer & kanske åka någonstans. Jag ska helt enkelt bara njuta utav den veckan som återstår tills det är julafton. Det är egentligen helt sjukt att man känner det lite sorgligt att det snart är dags, men det måste bero på att jag helt enkel älskar julen så mycket att jag aldrig vill att sen ska ta slut.

Hoppas ni alla får en härlig vecka, och försök att precis som jag, bara njuta utav den här tiden.


It's Christmas!

Julklappar

Jaha, då var det drygt en vecka kvar tills det är julafton och det börjar brinna i knutarna när det gäller julklappar. Jag känner mig hyfsat klar, men det är samma visa varje år för mig. Jag känner mig aldrig riktigt nöjd och vill alltid göra någonting stort av det hela, men samtidigt vill jag inte lägga ut flera tusen kronor på julklappar, speciellt inte när jag inte hittar någonting som känns helrätt. Men jag har iallafall hittat en del och ett par saker är på gång med posten. Tänkte kolla en runda på nätet idag och se om det finns något mer, annars så nöjer jag mig såhär.

Hur går det för er? Har ni hittat allting än?

It's Christmas!

Filip och Fredriks show

Att kalla det julshow är verkligen till att ta i, men en show var det, och herregud vad bra dem var. Jag måste nog kalla mig mig själv för ett fan till denna duo, och med det innebär det att jag har sett och hört det mesta av vad dem har gjort. Det här var absolut det bästa jag sett och hört, och jag ångrar mig inte en sekund att jag åkte dit. Hela föreställningen handlade om staden Malmö och i slutet skulle vi alla tillsammans komma på en ny slogan till Malmö. Det blev "Lagen är bara en bok", vilken man kan sägs passar bra in på staden.

Om en halvtimme drar dem igång i Göteborg och jag önskar att jag hade varit där nu.

It's Christmas!

Julgalan 2012

Julgalan var den första riktiga julkonsert jag varit på i mitt liv. Trots att det, tyvärr, inte var så många jullåtar som sjöngs så var det verkligen värt varenda öre. Alla artisterna var fantastiska och bäst var när Peter Jöback, en artist jag inte hört så mycket av, framförde "Hallelujah". Då sprängdes arenan av stämning, och jag tror att i stort sett alla hade gåshud där inne. Jag måste säga att allting var helt perfekt, men som sagt, kunde varit fler jullåtar men man får vara glad att man fick höra Lasse Berghagen framföra "Rudolf med röda mulen" ;)

Jag ger betyget 9/10 - och jag hoppas att det var fler än jag som fick uppleva detta spektakel live.

It's Christmas!

Julgalan 2012

Imorgon så är det dags för "Julgalan 2012"! Jag ser verkligen fram emot morgondagen, med Lucia på morgonen och sen en heldag i Helsingborg där jag ska på julklappsjakt.

Jag berättar givetvis imorgon om hur det var.

It's Christmas!

Mängder utav snö

Det har varit snöstorm här i Skåne i 2 dagar nu. Det hela började i söndags och avtog någon gång inatt. I söndags så körde jag hem ifrån Göteborg, jag jag hamnade mitt i det och det tog ungefär 1 timme längre än vad det normalt tar att köra hem, men jag klarade det, trots att det var första gången jag körde i sånt väder. Njuter verkligen av att det är så vitt ute, och jag hoppas att det ligger kvar tills julafton. Men tyvärr ska det regna i helgen, så vi får väl se hur det blir med det.

It's Christmas! 🎄🎅⛄

Julmarknad utanför Lund

I samband med att jag var på julskyltning för drygt en vecka sedan, så svängde vi in på "Ljungs handel", som ligger strax utanför Lund. Där var det julmarknad med massvis utav fina julsaker. Det var verkligen hur mysigt som helst att se det snöa utanför fönsterna samtidigt som man gick och kollade på julsaker & julmusik spelades i hela butiken.

Jag fick med mig hem lite julgodis samt en tomte. Hittade även några julklappar :)

Jul på Liseberg

Ni som har funderat på att åka dit, och har möjlighet till det, ÅK DIT! Jag har varken läst eller sett så mycket bilder av det, så jag hade inte några förväntningar på det. Men redan när man närmade sig, och såg Pariserhjulet & Utkikstornet med ljusslingor, så blev jag helt frälst. Hela entrén var upplyst & alla träd omkring var helt bombaderade utav ljus. Allting såg helt underbart ut och när man hörde julmusik spelas så fick jag nästan rysningar så juligt det var.

Eftersom att det var lördag så var det, inte helt oväntat, överfyllt med människor och det var kö överallt. Men det var det värt. Jag köpte lite pynt & julgodis där (kan visa sen), där fanns verkligen massvis utav fina saker där.

Tyvärr så var det -18 grader, och jag hade på tok för lite kläder på mig, så vi gick där bara i drygt en timme. Annars hade jag helt klart varit där mycket längre. Nu har jag fått 39 graders feber som resultat av att gå runt i för lite kläder. Men som sagt, ni som kan, åk dit, det var verkligen helt underbart.

Bilder:

Göteborg

I helgen så var jag ju i Göteborg. Vi kom fram på natten till den 8e och så fort vi checkat in så tog vi en taxi in till centrum för att möta upp med kompisar. Överallt så fanns det ljus & pynt och jag kände verkligen julstämning när jag gick mellan barerna.

På lördagen så åkte vi in till stan för att kolla på julklappar, men jag hittade tyvärr ingenting, det är ju samma affärer som i övriga Sverige, bara det att det var dubbelt så mycket människor i affärerna ;) Där fanns en julmarknad mitt i centrum, där det fanns massvis utav mat & godis-stånd och även en del presentbodar. Ett roligt initiativ utav staden.

På kvällen så gick vi till Liseberg, efter att vi hade sett på Hockey. Mer om det i nästa inlägg :)

Bilder ifrån Göteborg:

Äntligen så fungerar appen igen!

Jag bloggar i stort sett alltid med min iPhone, och under några dagar så har blogg.se's app, som jag använder, inte fungerat. Men nu så så är allting som det ska och därför kan jag återigen blogga mer. Det kommer att komma flera inlägg på rad nu som jag egentligen skulle ha lagt ut i helgen.

Enjoy!

Min helg i Göteborg

Jag har verkligen haft en jättetrevlig helg här i Göteborg. Idag så var jag på Liseberg och herregud, vad stämningsfullt där var. Även fast det var -18 grader så njöt jag verkligen av varenda sekund där. Jag har tagit en hel del bilder, som jag kommer lägga upp imorgon när jag kommer hem. Jag kommer även att berätta mer om min vistekselse här + om Liseberg.
 
Vi hörs imorgon, go´natt!
 
 
 

Är i Göteborg

Min bloggapp fungerar inte, så jag kan endast blogga via min iPad nu, vilket är lite omständligt. Men iallafall så är jag just nu i Göteborg. Körde upp hit ikväll och har varit ute på en liten barrunda med några kompisar här uppe. Imorgon så ska jag gå i stan och kolla på julklappar, och på kvällen så blir det "Jul på Liseberg". Måste säga att Göteborg är väldigt juligt nu och jag stortrivs verkligen här. Ser framemot morgondagen (läs: dagens) händelser, kommer helt klart bli hur trevligt som helst. Jag lyssnar just nu på "Fairytale Of New York" som en avslutning på dagen innan det är dags att sova. 
 
Jag uppdaterar imorgon på kvällen om min dag, jag hoppas ni alla som läser min blogg får en fantastisk dag & helg, ta varo på varenda dag, för snart så är det jul, även om det känns som en evighet dit.
 
 
 
 
 
 
It's Christmas!

Kollar på "Ensam hemma"

"Ensam hemma" är en av mina absoluta favoritjulfilmer, och den är ett måste att se innan jul. Har ungefär 20 stycken julfilmer som jag ska försöka hinna se innan julafton, men vi får väl se hur det blir med det, jag är ju fantastiskt dålig på att se film.

It's Christmas!

20 år idag!

Idag fyller jag 20 år. Därmed lämnar jag nu tonåren bakom mig och går in i vuxenlivet. Jag måste säga att det känns fantastiskt bra. Det är ju inte lika stort som att fylla 18, men jag vet inte, det känns helt enkelt bra. Nu hade jag tänkt resa en jäkla massa och bara leva livet i ett år innan jag flyttar till en egen lya. Älskar att jag fyller år på denna årstiden, att få stiga upp och se snön utanför fönstret är helt perfekt.

Nu är det bara 19 lååånga dagar kvar tills det är julafton. Jag längtar så! :)

Känner mig en smula värdelös just nu.

Är så himla dålig på att kommentera i er andras jubloggar. Får själv flera kommentaret dagligen, men eftersom jag alltid bloggar via mobilen, där det inte går att kommentera via, har jag svårt för att göra det. Läser flera av era bloggar, och gillar dem verkligen. Ska bli bättre med att kommentera, jag lovar! Får helt enkelt sitta mer vid datorn, där jag kan kommentera :) Är ju faktiskt rätt så mysigt att ta ner datorn och sätta sig med alla ljusstakar tända och slötitta på TVn den här årstiden.
 
 
 
 
 
It´s Christmas!

Lunds julskyltning

Jag är nu på väg hem ifrån Lund. Det är en rätt liten stad, men dem har verkligen fått det juligt där, sen så hjälper ju snön till rätt så mycket. Medan jag gick där så snöade det stora flingor och det blåste knappt, vilket gjorde att det inte blev jobbigt utan enbart mysigt. Fick tag på lite julklappar, vilket var skönt då jag har så svårt för att hitta saker.

Nu ska jag lyssna på julmusik och bara njuta utav att det är december & snö. Har bestämt mig för att jag inte ska jäkta så mycket i år, ska istället låta allting komma naturligt. Annars så blir det svårt att kunna njuta av denna underbara årstid...

It's Christmas!

På väg till julskyltning

Sitter just nu i bilen och är på väg till Lund för att gå på julskyltning. Det är riktigt trevligt att det är helt vitt ute, hoppas på att det är snö även i Lund.

It's Christmas!

Mitt rum!

Jag har nu i stort sett pyntat klart hela rummet. Det som saknas är min gran, men den sätter jag inte upp förrän lite senare :)

Här är iallafall mitt rum:

 

Avslutar den 1a december med att...

... Titta på The Simpsons julspecial. Jag är verkligen helt frälst i julen märker jag, och jag känner mig lite orolig gör att tiden ska gå för fort. Det är 22 dagar kvar tills det är julafton, på 22 dagar hinner man göra en himla massa, men ändå så kan jag inte låta bli att känna mig en aning stressad, haha. Blir nog bättre med tiden :)

Uttjatat...

... Men ja, det snöar även här. Jag bor ju längst ner i Sverige, så att det snöar här i december är rätt så sällsynt. Men just nu så vräker snön ner, och som jag älskar det. Att det snöar den första december händer bara i en saga i mina ögon, men nu är det ju verklighet. Kommer bli en fin julskyltning imorgon om snön nu ligger kvar :)

It's Christmas!

Julkalendrar

Nu tänkte jag berätta för er vad för julkalendrar som jag ska följa i år. Jag har faktiskt 3 stycken chokladkalendrar, en som jag köpte själv (den på bilden), och de 2 andra har jag fått.

De här kommer jag att följa annars:

TV-julkalendern - Mysteriet på Greveholm 2

CDONs julkalender
www.cdon.se

24 Dagar
www.24dagar.se

SRs Radiokalender - Siri och ishavspiraterna


Tror inte jag har fler att följa annars. Har haft mer de andra åren, men om ni vill, så får ni gärna ge mig tips :)

Nu lämnar vi november bakom oss...

... Och går in i december, den bästa månaden på året! Idag när jag vaknade så möttes jag utav snö liggandes på taken och på grusvägen utanför mitt hus. Lyckan jag kände då är svår att beskriva, men jag kände mig som ett litet barn, haha.

Det känns helt overkligt att det redan är december, jag har längtar så efter att denna månad skulle komma, och nu så är den här. Jag ska verkligen ta vara på denna månaden och göra allt jag vill göra innan det är julafton.

(Ursäkta för de dåliga bilderna, men blir alltid sån imma på rutan på morgonen.)

I'm back!

Det är den första december, och jag är tillbaka. Denna gång med högsta växeln i. Jag kommer att blogga ett par gånger om dagen, då det nu kommer att hända saker. Har precis varit och bytt däck, ska köra och tvätta bilen nu, men när jag kommer hem kommer det upp lite inlägg om det som händer & har hänt i veckan.

It's Christmas!