Ligger hemma & är sjuk...

Då var det min tur att bli sjuk. Ligger på soffan, kollar på julfilmer & tänker på vad jag ska hitta på med i jul. Jag har dessutom fixat både min iPhone & iPad inför julen, med juliga bakgrundsbilder & massvis utav julappar. Köpte även Kalle Ankas Julspecial till iPaden, så nu har jag någonting att läsa under eftermiddagen :-)

Dålig på att uppdatera nu

Jag är väldigt dålig på att blogga just nu. Det beror på att jag har jättemycket på jobbet denna veckan. Men efter den 3e december så börjar min julledighet och då kommer jag att blogga varje dag. Bara för att jag har mycket på jobbet ska ni inte tro att jag saknar julstämning. Lyssnar på julmusik varje dag och försöker passa på att göra så mycket juligt som möjligt när jag väl är ledig.
 
Men om ni undrar varför jag är så dålig på att uppdatera nu när det verkligen går mot jul så vet ni iallafall varför.
 
Hoppas ni har en trevlig vecka :)
 
 
 
It´s Christmas!

Då sätter vi igång!

Nu, direkt efter att jag skrivit det här inlägget, så ska jag börja julpynta på mitt eget rum. Jag har redan tagit fram alla saker, så nu ska allting dammas, plockas ner & sen så ska julsakerna upp. Kommer förmodligen ta hela dagen men det är det värt, jag jobbar nämligen uppemot 10-12 timmar om dagen denna veckan, så kommer knappast ha ork att hålla på med det under veckans gång. Men efter den kommande veckans slut, så börjar min ledighet så smått :)

Tittar på Elf

Har haft en lång arbetsvecka där jag fick hoppa in och jobba idag, men nu har jag slutat och min korta helg har startat. Jag såg tidigare idag att "Elf" skulle gå på TV, och då jag inte tidigare sett den så passar jag på att göra det nu. Än så länge har den varit som en julfilm ska vara & jag hoppas den fortsätter så. Det känns helt sjukt att man njuter av reklampauserna nu, men det är ju så stämningsfullt med julreklam.

Kommer blogga lite senare då jag sitter vid datorn. Ha det bäst!

Jul i min vardag

Man kan väl verkligen säga att man präglas av julen överallt just nu? Har tidigare skrivit att det är julpynt i de flesta affärerna, även julbelysningen har börjat sättas upp och i Ystad har man t.o.m satt upp den stora granen på torget. Det är nu man njuter som mest, nu är det liksom accepterat av allmänheten att man köper julsaker, lyssnar på julmusik och ser julfilmer. Inte för att jag bryr mig om vad andra tycker, utan mer att det märkts att det snart är dags. Som idag så hade jag med mig några pepparkakor till lunchen på jobbet, och efter jobbet så stannade jag till på Coop och köpte säsongens första lussekatt. Jag hade verkligen tur, för det var den allra sista där var, och gissa om den smakade gott? Herregud vad allting med julen är bra. Lyssnar på julmusik hela dagarna på jobbet & det finns inget bättre än julmusik. Jag älskar också att köra förbi eletronik/lamp-affärer när det är mörkt ute, måste ta foton på affärerna nästa gång jag kör förbi, det är ju helt magiskt.
 
Som ni förstår så finns julen i min vardag nu, och det kommer den fortsätta att göra i över en månad! Jag är verkligen som lyckligast nu.
 
 
 
It´s Christmas!

Nu går det verkligen fort

Dagarna verkligen springer förbi, snart är det första advent. Jag har märkt på mig själv att jag blir stressad av att se allting komma på en gång nu, jag vill ju hinna med att göra allt, men tyvärr är det omöjligt. Det är jättebra att det finns så många julbloggare, som hjälper mig att hålla reda på vad som går på tv, vad som är nytt i butiker o.s.v. Nu är det mycket lättare att planera vad man riktigt gärna vill, och redan nu har jag flera dagar i december som är "bokade".
 
Till helgen tänkte jag ta fram alla julsakerna, är verkligen i behov att få fram det så jag kan sortera allt på mitt rum. Hade även tänkt julstäda i helgen, så att allting är rent och fint innan det packas ner & det nya packas upp.
 
Har märkt att det redan nu är pyntat i de flesta butikerna och julseljusen har börjat sättas upp i städerna. I Ystad har man redan rest den stora granen på torget. Tänkte köra dit nu någon dag och ta mig en titt, det är ju verkligen en riktig julstad med alla gamla byggnader och så. Brukar vara väldigt fint med ljus och pynt. Bilder kommer sen hur det ser ut!
 
 
It´s Christmas!

Ullared

Oj, vad tiden den går just nu. Gårdagen bara försvann och klockan är redan halv två idag. Det gäller att man tar vara på tiden, men samtidigt så vill jag bara att tiden ska gå nu, vill ju kunna julpynta på mitt rum, det ser just nu ut som ett bombtillslag p.g.a att jag har kassar med julsaker, julklappar & saker jag ska sälja överallt, mer om det senare.
 
Hur som helst så var jag ju i Ullared i fredags. Vi åkte hemifrån redan klockan 06.00 och var framme strax efter 09.00. Givetvis så var där massvis med folk, men man förväntar ju sig ingenting annat när man är där. Hittade en hel del, både till mig själv men även en del presenter & julklappar. Det är ju så att alla i familjen fyller år i slutet av november eller i december, så det är dubbelt upp med klappar & presenter för min del, jag som har så svårt för det haha.
 
Tyvärr så fick jag inte riktigt den chansen jag önskade om att gå och kolla på julsaker, där var verkligen proppfullt med människor bland julsakerna, och det är härligt att se att så många människor gillar julen. Det är ju verkligen snart dags, även för allmänheten, att börja ladda upp för julen.
 
Ni som har möjlighet, jag råder er att åka dit, trots att det kan vara trångt och jobbigt. Du kan verkligen göra en hel del fynd och har du svårt för presenter, precis som mig, så kan jag garantera er att ni kommer hitta någonting för någon.
 
 
It´s Christmas!

Frukost

Sitter och äter en sen frukost just nu. Kom hem sent igår och åkte direkt på ett jobb, så kom inte i säng förrän väldigt sent (mycket som var sent, hehe). Jag kommer skriva lite mer om Ullared sen, ville bara berätta att jag verkligen njuter av julen just nu. Iförrgår så såg jag Polarexpressen, mycket bra film och jag tackar, Emelie, för tipset. Som sagt så äter jag frukost nu & även årets första pepparkakor. Herregud vad det är gott... Lyssnar även på julmusik & längtar ihjäl mig, om en månad, då är det exakt 1 vecka kvar tills det är julafton!

Imorgon så åker jag till Ullared

Imorgon så åker jag till Ullared & närmare bestämt Gekås. Vi brukar åka dit en gång per år, när det går mot jul. Förhoppningsvis så kan jag hitta lite julklappar där, någonting jag har väldigt svårt för annars. Har faktiskt kommit på lite annat jag hade behövt köpa där, så det passar bra att åka nu. Jag hoppas dem har mycket julsaker där, inte för att jag behöver det egentligen, men vem kan få nog av julsaker?! ;) Fast det bästa där måste ändå vara MQ Outlet, finns oftast massa kläder som finns i de ordinära butikerna, men till ett mycket billigare pris.
 
 
It´s Christmas!

Perfekt start på dagen

Börjar inte förrän 12.30 idag, så jag passade på att ta en liten sovmorgon till 09.30, steg sedan upp och insåg att "idag så börjar julen". Genast greppar jag iPaden och sätter på julmusik. Finns absolut ingen bättre musik än julmusik... Har väldigt svårt för att tänka mig att någon verkligen hatar julmusik.

Iallafall så gjorde jag precis som jag skrev igår, gjorde mig 2 mackor med rödbetssallad & köttbullar på. Det smakade verkligen jul och det var inte sista gången som jag äter det denna julen :)

Hoppas ni alla får/har en strålande dag!

Idag börjar julen

Japp, idag så börjar julen för mig. Jag har tidigare sagt att f.r.o.m den 15e november så är det okej att dricka julmust, käka pepparkakor, se julfilmer & lyssna på julmusik 24/7. Så imorgon kommer jag inleda dagen med julmusik och mackor med rödbetssallad & köttbullar till frukost. Som jag har längtat efter att det ska dra igång. Kan knappt vänta tills jag ser den första julfilmen för i år! Äntligen!
 
 
När börjar julen för dig?

Kolla vad jag köpt på eBay!

Igår så fick jag hem två stycken paket. Ett ifrån England, och ett ifrån USA. Det är nämligen så att jag för ett tag sedan satt på eBay för att se om det fanns några roliga julsaker där, och jag hittade lite skoj. Jag har alltid velat ha en riktig jultröja, men inte en alldeldes FÖR ful, utan en lagom. Jag kan faktiskt tycka att tröjan är lite charmig ;) Köpte även ett iPhone skal, måste ju vara omgiven med julsaker.
 
Här har ni bilder på det:
 
 
 
Vad tycker du? Är det fint med typiska amerikanska jultröjor eller är det fult?

Den eviga längtan

Ja, den eviga längtan, känner vi inte alla till den? När tiden står stilla, man bara väntar, väntar och väntar. Just så känner jag det hit nu, kan det inte snart bli första advent, så att julmusik börjar spelar på radion, julen på TV drar igång & sist men inte minst, julpyntet i alla städer & byar.

Jag kör väldigt mycket i mitt jobb & det ska verkligen bli härligt när allt ljus kommer upp på byggnader, och julpyntat hos alla familjer.

Just nu så sitter jag nere vid havet och väntar, dock inte enbart på julen, väntar på att jobbet ska dra igång igen. Men hur som helst så längtar jag tills det är dags och jag tror att snart så kommer jag börja dra igång med julmusik & julfilmer, för nu kan jag knappt hålla mig. GE MIG JUL!

(Vill passa på att säga att jag bloggar mycket via mobilappen, där kan jag inte svara på kommentarer men gör det så fort jag använder datorn, så ni inte tror att jag ignorerar era kommentarer)

Julreklam på TV

Nuuu, äntligen, så har det börjat sändas julreklam på TV! Dock har jag inte sett mer än 2-3 stycken men jag kan lova er att i nästa vecka så kommer det att finnas minst 10 stycken. Brukar ju bli så att så fort ett företag börjar sända så börjar även de andra, dock är det lite väl tidigt enligt mig. 2 veckor till är väl lagom, men jag sörjer absolut inte :)
 
Som jag skrivit tidigare så är Coca-Colas julreklam min absoluta favorit, så ni som missat den, här har ni en ny chans här!
 
 
 
 
 
 
It´s Christmas!

Bokat biljetter till...

Filip & Fredriks julshow! Ni som följt min blogg kanske minns att jag tidigare skrivit om att jag var sugen på att se "Filip & Fredrik - Jakten på den försvunna staden" som är en julshow, som går i Malmö den 15e december. Jag sa att jag inte hade någon att gå med, men jag frågade en kompis och han tvekade inte, så nu är biljetterna köpta & utskrivna. Dessutom fick jag reda på igår att innan själva showen så ska dem spela in ett podcast-avsnitt, det kommer bli awesome!

It's Christmas!

Detta fanns i mitt paket!

Jag lovade ju att jag skulle visa er vad som fanns i mitt paket igår, men det dök upp lite annat som var tvunget att prioriteras. Här är iallafall vad jag fick:

En gigantisk adventskalender
En "vanlig" adventskalender
Julgranskulor
Presentband
Choklad
Chokladtomtar
Julstrumpa

Hela paketet kostade ca 2100 kronor, men givetvis fick jag mer än detta då, men det här är julsakerna. Det är mycket möjligt att jag beställer en gång till innan jul, fanns ju massvis med annat som jag ville ha :-)

Julradio

Jag har nu under de senaste dagarna utforskat vad min app "tuneIn Radio" har för julstationer att erbjuda. Jag fastnade för en finsk julradio som heter "Radio Santa Claus". Där spelar dem alla möjliga jullåtar, men mest klassisker och det är ju de som jag tycker är bäst. Iförrgår var det verkligen jättehärligt då jag satt och bläddrade i ett reklamblad med julsaker, det var mörkt ute och jag lyssnade på radion. Man fick verkligen julkänslor & jag börjar ju snart explodera som jag längtar efter julen. 
 
Så för er med en iPhone, råder jag att ladda hem "tuneIn Radio". Den kostar 7 kronor, och där ska finnas alla radiostationer i hela världen. Dock har jag ju inte kunnat testa om detta stämmer, men där finns iallafall väldigt många.
 
 
 
It´s Christmas!
 

Fått paket

Idag fick jag mitt efterlängtade paket ifrån Tyskland. Jag är ett stort fan av Hamburger SV (fotbollsklubben ifrån Hamburg) och beställde därför årets matchtröja + lite annat. Dem hade fått in säsongens julsaker så jag var ju tvungen att handla lite sådant med. Det kommer förmodligen bli så att jag beställer en gång till innan jul då jag i efterhand hittat mer jag vill ha. Jag tänkte lägga upp bilder på vad jag köpt imorgon, så håll ut ;)
 
It´s Christmas!

Dagarna går...

Och det gillas skarpt. Jag tar verkligen vara på alla dagarna och försöker således alltid hitta på någonting. Idag har jag varit & tittat på julsaker & julklappar i diverse butiker. Nu är det ju dessutom "Fars dag" på söndag, men tack och lov så är inte det lika svårt som att köpa julklappar. Jag har faktiskt fått lite idéer till vad jag ska köpa för julklappar, mycket tack vare att jag kollat på vad ni andra julbloggare gett för tips. Tack för det! Det är ju bättre att vara ute i god tid än att gå och köpa sista minuten presenter på lille julafton.



Julfilmer

I år så har jag köpt på mig ca 15 julfilmer som jag ska se under julen. Jag ska erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att se på film, jag börjar alltid surfa med iPhonen eller iPaden, eller så somnar jag ifrån den. Därför är serier bättre för mig, då jag alltid tittar på film/serier innan jag ska sova så brukar jag se 1-2 avsnitt innan jag somnar. Men när det kommer till julfilmer så kommer jag (förhoppningsvis) ha med tålamod. Kom över flera av filmerna billigt under sommaren då "Det nya Skivlagret" i Trelleborg sålde filmerna för 9 eller 19 kronor styck, minns inte riktigt men hur som helst så var det väldigt billigt. Jag kommer att lägga ut listan sen när det blir dags, har nämligen packat ner dem bland julpyntet så jag inte skulle behöva gå och se dem och bli frestad under sommaren ;)
 
It´s Christmas!

Saker som jag förknippar med julen

Kom att tänka på det när en låt började spelas. Låten har absolut ingenting alls med julen att göra, men jag lyssnade jättemycket på den förra julen, speciellt kring själva julafton och därför får jag upp i mitt huvud när jag sitter i soffan, bredvid julgranen & slötittar på TV, samtidigt som jag lyssnar på denna låten. Det finns massvis med andra sådana saker, och jag märker hur dem börjar komma allt oftare. Idag var det t.ex. den sista matchen i Allsvenskan, kom att tänka på 2010 då Malmö FF tog SM-Guld och jag firade det på Stortorget i Malmö dagen efter, då var det lite juligt minns jag.
 
Det jag vill komma fram till är ju hur mycket jag verkligen älskar julen och hur mycket som kretsar kring den. Jag är överlycklig över att det endast är 10 dagar kvar tills jag kommer börja lyssna på julmusik 24/7, se julfilmer & köpa julprodukterna i affärerna.
 
 
 
Vad ser du mest framemot med julen?

Min längtan är stor nu

Jag sitter här och bara tänker på hur underbart det kommer att vara när det äntligen är dags för jul. Redan nu börjar man ana julstämning runt omkring en. Själv har jag ju haft julstämning sedan i september och det börjar nästan bli olidligt. Jag har så många planer, tankar och funderingar kring vad jag ska göra, vad som ska hända och vad jag vill göra. Förmodligen så kommer jag inte kunna göra allting men det är inte hela världen, för julen handlar mycket om att ta det lugnt och att bara slappna av. Jag har tagit ledigt ca 5-6 dagar i december, just för att jag ska kunna hitta på saker och kunna njuta utav dagarna innan julafton. Jag hade ingen ledighet alls i sommar så därför passar jag istället på att ta ledigt till julen.
 
Om en månad är det i full gång, jag kan knappt hejda mig. Jag hoppas det här blir den bästa julen någonsin!
 
 
It's Christmas!

Österlen lyser

För bara ett par timmar sedan så fick jag reda på att det var "Österlen lyser" idag. Jag har aldrig tidigare varit på det och jag visste inte riktigt vad det innebar, men så fort jag slutade mitt arbete 20.45 så for jag ut på Österlen för att se vad det var för någonting. Direkt så möttes jag utav hundratals marschaller som var uppradade längs vägen. I varje by så var det marschaller överallt och det var lite juligt måste jag säga. Tyvärr så fick jag inga bra bilder på det nu när det är så mörkt.
 
Hemsida: www.osterlenlyser.se/
 
 
 
It's Christmas!

Åker till Göteborg mellan den 7-9 december

Jag har ju tidigare skrivit att jag vill gå på "Jul på Liseberg" i år och nu kommer det att bli av. Min syster som är egen företagare ska åka upp till Göteborg under denna helgen och hon frågade mig om jag ville hänga med. Självklart så tackade jag ja, och nu kommer jag alltså att få gå på detta event. Dessutom så kommer jag gå i stan och insupa julstämningen i Göteborg. Jag har aldrig varit i Göteborg under julen och det ska därför bli oerhört kul att se hur det är julpyntat där, är säker på att det är hur härligt som helst. Nu börjar det verkligen hända lite saker i min julplanering :)
 
 
It's Christmas!

En månad kvar tills det är julskyltning

En månad kvar nu alltså. Som jag längtar. När jag går på julskyltning så får jag verkligen känslan av att "nu är det okej att börja "fira" jul", d.v.s. att det är okej för allmänheten att man börjar lyssna på julmusik och handla en massa julprodukter. Fast har märkt att allt fler börjat handla julsaker redan nu, förr tyckte jag alltid att det var tomt på julavdelningarna såhär års. Men det är ju bara kul om folk börjat inse att julen är så underbar som den är.
 
Jag har skrivit tidigare att jag har planerat att gå på julskyltning i Lund, det är verkligen en lagom stor stad för att gå på julskyltning i. Det är blandat med moderna & gamla byggnader vilket gör det helt perfekt. Dessutom så kommer det förmodligen inte krylla av folk vilket kan bli jobbigt. Jag ser verkligen fram emot till det blir dags.
 
It's Christmas!

Beställt biljetter till julgalan!

Sådär! Nu så är biljetterna till "Julgalan 2012" beställda. Den 13e december, d.v.s. på Lucia så kommer jag och två kompisar att köra upp till Helsingborg för att förhoppningsvis se en riktigt härlig julshow. Det hela börjar klockan 21.00 och håller på fram till 02.00 på natten, och jag börjat jobba klockan 07.30 dagen efter men det får man ta när det är jul som det handlar om. Jag hade en väldig tur för jag fick ett mail ifrån CDON.com för bara några dagar sedan där jag fick en rabattkod till just "Julgalan" där jag fick köpa hur många biljetter som helst till halva priset. Så istället för 350 kronor per biljett så behöver jag nu endast betala 175 kronor. Helt perfekt ju, en tidig julklapp ifrån CDON. Så för er som hade tänkt gå på "Julgalan" kan jag rekommendera er att beställa via CDON, så att ni också kan få biljetter för halva priset.
 
 
Säg till om ni ska dit så träffar jag gärna er :)