I <3 YOUR BLOG

Jag har fått två stycken utmärkelser, och jag som bara bloggat i drygt en månad. Först och främst vill jag tacka dem som nominerade mig - emelieschristmas.blogg.se & julmust.blogg.se, jag är verkligen jätteglad och det känns jättekul att det jag uppskattas. Jag kunde aldrig tro att så många skulle läsa min blogg och inte heller att jag skulle få så mycket positiv respons som jag fått, som sagt, det är jättekul, tack!
 
Fick alltså två stycken utmärkelser och såhär stod det:
 
emelieschristmas.blogg.se:
 
It´s christmas: Det är så roligt att det äntligen har dykt upp en manlig julbloggare. Jag gillar sättet han skriver på. Hans inlägg är fyllda med egna åsikter och intressanta observationer, och för varje text jag läser så vill jag kommentera och berätta min åsikt. Jag ser fram emot att få läsa hans blogg det här året. Det känns som att han var det som saknades i julbloggvärlden!
 
julmust.blogg.se:
 
It's Christmas - Finally! En manlig julälskare som har satt sin fot i julbloggsvärlden. Kan ju börja med att nämna att jag tycker det är otroligt kul och läser hans inlägg med nöje! Även här känner jag igen mig själv i mycket av vad som skrivs och ger beröm för den mysiga bloggdesignen som verkligen känns som att det är JUL!


 
Reglerna för utmärkelsen är 
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den.
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar.
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.
 
Jag ger utmärkelsen till:

emelieschristmas.blogg.se - Emelievar en av dem första som kommenterade på min blogg och det kändes som om vi fann varandra direkt. Har som sagt bloggat i drygt en månad och vi har i princip hållit kontakten dagligen sedan dess. Hennes blogg är verkligen jättehärlig och jag har läst igenom alla inlägg hon skrivit och fått en oerhörd inspiration och julkänsla av det. Det är alltid lika kul att gå in och läsa på hennes blogg.
 
julaftonsmorgon.blogg.se - Jag har följt Elins julblogg i 2 år och det var hon som fick mig att börja julblogga. Om man vill ha reda på vad för nya julprodukter, tävlingar & annat så råder jag er att läsa hennes blogg. Denna blogg är en stor inspirationskälla till mig.
 
julmust.blogg.se - Det här är en härlig tjej som jag har börjat följa nu på senare tid. Hon har en jättehärlig blogg och skriver om allt som har med jul att göra. Här får man reda på allt man behöver ha reda på inför julen.
 
 
Jag väljer att bara nominera 3 stycken, tyvärr är jag väldigt upptagen för tillfället och har därför inte jättemycket tid till mitt bloggande just nu, därför är det svårt att hinna med att följa så många bloggar. Men snart så kommer jag få mer tid och då kommer jag bli mycket mera aktiv. Vill också säga att jag har gillat alla bloggar jag besökt hitintills och ni gör verkligen ett jättebra jobb allihopa, kommer förmodligen göra en ny sånhär sen där jag kan ha med lite fler :)
 
 
It's Christmas!
 
 

Haft en riktig juldag

Idag var jag ledig ifrån jobbet, och jag gjorde verkligen någonting av den.
 
Efter att jag ätit frukost, tränat & duschat så åkte jag och min syster till "Pema", en affär som ligger strax utanför Hörby i Skåne, där dem säljer allt möjligt. Jag har varit där en gång tidigare men det var 2009 eller 2010, så det var ett tag sedan. Iallafall, så sist jag var där så hade dem massvis med julsaker så det var ju främst därför jag åkte dit, + att försöka hitta julklappar (som jag har väldigt svårt för). Direkt när vi kom dit så möttes vi av en gigantisk tomte som hälsade en välkommen in, och efter det så fanns där fullt med julsaker. Där fanns allt möjligt, men mest prydnadsfigurer. Jag gick 3-4 gånger längs med allting och varje gång så såg jag nya saker. Dock så har jag redan väldigt mycket (läs; för mycket) julsaker och köpte därför inte jättemycket denna gång. Men jag råder er som bor/är i närheten att svänga in här, det är verkligen en jättemysig butik fylld med julsaker, leksaker, skor & kläder. Där finns i stort sett allt så det är verkligen värt att kolla förbi.
 
Hemsida: www.pema.cc/
 
 
Efter det, på väg hem, så ville jag återigen gå in på Bo'Ohlsson. Eftersom att det varje gång jag varit där, än så länge, kommit in nya saker, så ville jag se vad som var nytt nu. Det hade hunnit skymma när vi kom fram och den annars låsta entrén in avdelningen där julsakerna är, var nu öppen. Ännu ett tecken på att det går mot jul. Vi gick in och möttes av julmusik, och denna fina tomteorkestern - som funnits där sedan jag var ett litet barn, det har blivit som en tradition att den ska finnas där varje år för en.
 
 
Där fanns självfallet massvis med nya julsaker och jag köpte även här lite. Dock så gick jag mest runt och mös där inne och längtade så ofantligt till julen, det är helt sjukt att det bara är oktober men att man redan längtar som en galning. Hade ju kunnat vara julafton imorgon med den julstämningen jag besitter.
 
 
Som ni förstår så har jag haft en väldigt trevlig dag och jag är överlycklig av att jag har den julstämningen som jag har. Hoppas nu att den håller i sig bara!
 
Här är dagens inköp:
 
(förlåt för dåliga bilder, är tagna med iPhone)
 
It's Christmas!
 
 

Vintertid

Jag hoppas att ni alla har kommit ihåg att flytta bak klockan en timme, så att det inte blir några fel imorgon bitti. Egentligen är ju det här med sommar & vintertid en rätt så onödig grej men jag måste säga att jag gillar det. Att det om några veckor kommer vara mörkt redan när klockan är tre eller fyra på eftermiddagen rör mig inte i ryggen, tvärtom, jag blir gladare av det. Det är ju ännu ett tecken på att det med bestämda steg går mot jul, den tid vi alla längtar så till. Dock så kommer det att bli ljusare på morgonen, men det är ju också bra så att man är lite piggare när man ska stiga upp, fast snart så är det mörkt fram till halv nio då, så det varar ju inte så länge.
 
It´s Christmas!

Jag har sett årets första julreklam

Nu ikväll så var jag och såg den nya Bond-filmen (vilket förövrigt var en riktigt bra rulle, gå och se den!), och innan filmen började så var det ju naturligtvis reklam. Mitt i alltihopa så dyker en julreklam upp, det är för min del den första och jag tvivlar att den går på TV. Reklamen var för pepparkakor och jag minns helt ärligt inte vilket företag det var, men glad blev jag iallafall. Satt och log som en idiot och började längta väldigt mycket till julen.
 
It´s Christmas!

Årets första frost!

Jag vet att det har snöat på många ställen i Sverige, och att det t.o.m. har lagt sig på vissa ställen. Det är helt fantastiskt tycker jag, men eftersom att jag bor längst ner i Sverige så är det sällan vi har snö förrän det nästan är vår. Därför så blev jag överlycklig idag när jag såg att det var frost i gräset, på taken och även lite på marken.
 
I och med att jag bor längst ner i Sverige, så är det många som verkligen hatar snön. Jag tror att jag är en av väldigt få som faktiskt uppskattar den. Jag kan förstå att folk inte gillar snön när man ska till arbetet och behöver skotta flera timmar innan man ska iväg, men herregud, det är ju så stämningsfullt. I år så har ju även jag ett arbete och en bil, så vi får väl se vad jag tycker om det då. Men annars så är ju snö någonting av det bästa som finns och det höjer ju verkligen julstämningen med 100%.
 
 
I'ts Christmas!

Att köpa julklappar...

...är någonting av det svåraste jag vet. Varje år är det samma sak, man vill briljera och verkligen köpa någonting som mottagaren verkligen vill ha, men samtidigt vill man ju inte köpa någonting som står på dennes önskelista p.g.a. att man vill vara kreativ och överraskande. Jag är en perfektionist och det är på både gott och ont, som i det här fallet är det bra att jag verkligen bryr mig, men samtidigt kan det ibland gå överstyr. Jag har redan nu börjat planera så smått vad jag ska köpa men som sagt, det är minst sagt svårt. Då ska jag ändå säga att jag endast köper julklappar till mina föräldrar och min syster, och borde därför inte vara så svårt. Jag är tacksam över att jag slipper köpa till hela släkten & vänner, men en dag skaffar man sig en partner och då kommer det bli ännu en svår uppgift när det blir jul ;) Men det ska sägas att jag tycker verkligen att det är kul att köpa julklappar, och jag lägger mycket tid & pengar på detta, vill ju som sagt briljera när det är tid för att öppna julklappar som den tävlingsmänniska och också är. Egentligen så handlar inte julen om vem som köper det finaste, dyraste eller dylikt, det vet jag om. Men eftersom att jag har väldigt givmilda personer i min omgivning så vill jag inte vara sämre.
 
 
 
 
Vad tycker du? Har du lätt för att köpa julklappar eller är det precis som för mig, någonting av det svåraste du vet?

Filip & Fredriks "julshow"

Jag antar att de allra flesta vet vem duon, "Filip & Fredrik", är för några. Tidigare i år så hade de en lite show där de reste runt i Sverige och pratade om staden som de befann sig i då. Eftersom det blev en succé så kommer de nu att göra en ny föreställning, men denna gång med ett jultema. Jag vet inte riktigt vad det kommer att handla om men det kommer att bli lite sång och mycket prat. Eftersom att jag lyssnar på deras podcast, som man kan hitta på filipochfredrik.com eller på iTunes, så är jag väldigt sugen på att åka till föreställningen i Malmö. Dock så kostar biljetterna 460 kronor stycket, och även om det inte är ett problem för mig ekonomiskt så tycker jag att det är en stor summa för någonting som man inte vet så mycket om. Det är en sak när en större artist kommer till Sverige för att spela och tar så mycket pengar, men när det kommer till "Filip & Fredrik", vars program & podcasts kan ses och höras gratis så anser jag att det är en saftig summa. Dock så har jag inte bestämt mig än, kan bli att jag åker på det då jag verkligen uppskattar det dem gör, men som sagt, det är mycket pengar för någonting man inte vet så mycket om.
 
 
 
Vad tycker ni? Är det för mycket pengar för att se "Filip & Fredrik", eller är det värt det enligt er?
 

Julgalan 2012 i Helsingborg

Då var det måndag igen, veckorna går så fort och jag längtar verkligen tills det drar ihop sig. Jag har så mycket planer för julen, i år ska jag verkligen göra så mycket som det bara är möjligt till att göra. En av sakerna jag har på min "jul-bucketlist" är att gå på en riktig julkonsert, och med riktig menar jag inte en sådan som utspelar sig i den lokala kyrkan, utan det ska vara en med kända artister. Jag har fastnat för "Julgalan 2012" som kommer ske i Helsingborg den 14e december. Artister som Loreen, Lasse Berghagen & Danny Saucedo ska dit och jag tror att det kommer bli hur mysigt som helst. Konserten håller på från 21.00 på kvällen och pågår fram till 02.00. Som tur är så är det en fredag så man har inget jobb att tänka på dagen efter. Förmodligen så blir det jag och 2 kompisar som kommer åka dit och jag ser verkligen fram emot det, även om ingen hade velat åka med mig så hade jag åkt dit själv. Vill verkligen se en riktig julkonsert i mitt liv och denna känns perfekt.
 
Här är länk till ticnet där man kan läsa mer & även köpa biljett.
 
 
 
 
 
Ska du/ni gå på någon julkonsert/gala i år?

Veckorna går fort nu

Oj, oj, oj, vad tider går fort nu. Snart är även oktober över och då är vi alltså snart inne i november, en månad som består av massvis med julaktiviteter för att få igång julstämningen på allvar. För att vara ärlig så är det första gången i år som jag redan börjat ladda så för julen som jag gör just nu. Det är mycket tack vare er, som jag har insett att det inte bara är jag som redan nu har lite julkänsla. Jag har planerat massvis som jag ska göra inför julafton och det kommer jag lite senare att berätta för er. Ni får mer än gärna berätta för mig vad ni ska göra i jul och ge mig tips på saker som jag borde besöka eller göra. Självklart så försöker jag läsa era bloggar men just nu händer det mycket i mitt liv och det är knappt att jag har tid att skriva detta inlägget. Men jag ska ta mycket ledigt i december så jag får tid till att verkligen njuta utav julen.
 
Men som sagt, ge mig gärna tips på vad jag borde besöka eller göra i jul, jag blir jätteglad när ni kommenterar :)
 
 


 
 
It's Christmas!

Julreklam

Reklam i allmänhet är nästintill bara irriterande, men när det kommer till julreklam så tycker jag att det är en del utav själva uppladdningen för julen. Jag brukar inte kolla mycket på TV, det finns helt enkelt inte tid till det, men när det är jul så måste jag bara göra det, oavsett om det är någonting intressant eller inte, för hela TV-världen blir bara så mysigt och just julreklamen gör mycket av det. Jag ser verkligen framemot att julreklamerna ska börja sändas, men det är väl för tidigt för det idag, även om många företag nog hade velat göra det. Min favoritjulreklam är ju den tradiotinella "Coca-Cola-reklamen", med lastbilarna. Jag får gåshud när jag tittar på den om jag ska vara ärlig.
 
 
 
 
 
Vad tycker du om julreklam, är det precis som för mig någonting som ingår i julstämningen, eller är det bara skräp?

Julhandel

Någonting som är härligt på julen är ju att gå runt i alla dessa olika affärer och bara insupa den juliga stämningen som råder. Det kan vara allt ifrån att gå på stan och gå in i en liten butik till att gå in i ett stort köpcentrum eller en mataffär. Jag gillar att göra både grejorna, det är charmigt med båda två. Förra året så gick jag mest i stan i olika städer och det är så härligt att gå där när det finns granar, ljus och pynt överallt, och i alla skyltfönster så är det julpyntat. I år kommer jag besöka ännu flera städer och jag ser fram emot att se hur "Emporia" kommer se ut när det är jul. För er som inte vet vad "Emporia" är så är det ett nytt köpcentrum som ligger strax utanför Malmö som öppnar nu den 25e oktober, det kommer bli det största köpcentrumet i Skandinavien så jag ser fram emot att besöka det. För er som bor i Skåne, precis som jag själv gör, så råder jag er att åka till Ystad och Simrishamn som ligger vid Österlen, där är verkligen hur stämningsfullt som helst att gå när det är jul. Ni kommer inte att ångra er.
 
 
         (Jul i Ystad)
 
It's Christmas!

Nyss pratat i radio

Jag har precis kommit hem ifrån radiostudion där jag var gäst i ett program som heter "Äntligen måndag!". Jag provade choklad tillsammans med 2 andra lokalkändisar och givetvis så kunde jag inte låta bli att prata om julen när jag väl var där. För visst är choklad förknippat med julen? Iallafall så blev jag ännu mera sugen på att det ska bli jul efter programmet, när jag körde hem i mörkret och lyssnade på radion så fick jag riktiga julkänslor. Längtar så...

Jag vill tacka alla ni som läser här inne och kommenterar så snällt. Blir verkligen jätteglad och det är så kul att det finns fler som delar min jultokighet.

Ha en bra kväll alla!

70 dagar kvar nu

Idag så är det 70 dagar kvar tills det är julafton. Jag tror att alla jultokiga människor längtar lika mycket som mig tills årets bästa dag är här. Eftersom att jag bor hemma så firar vi i familjen julaftonen tillsammans genom att göra det traditionella, d.v.s. äta julmat, se på "Kalle Anka" och öppna paket. Men för mig är så betyder julafton så mycket mer. Jag brukar stiga upp 04.30 (man vill ju få ut så mycket av dagen som möjligt) och börjar dagen med att se på en julfilm medan jag äter en mysig julfrukost själv. Efter det så brukar jag se vad som går på TV och oftast så är det ju alltid någon film eller ett julavsnitt utav någon serie, men i år så hade jag tänkt åka och se när en orkester ska spela på torget i grannstaden till min. Jag har inte gjort detta tidigare men det måste ju helt klart vara väldigt stämningsfullt med levande julmusik på självaste julafton. Förhoppningsvis så finns det lite snö på marken då, det hade gjort det hela ännu mera juligt. När jag har varit där så åker jag hem igen för att träffa resten av familjen och umgås med dem, sen så kommer det förmodligen bara rulla på med julmat, "Kalle Anka", "Svensson Svensson firar jul" och paketöppning. På kvällen/natten så blir det alltid att man ser en julfilm. För trots att det känns lite som om julen tar slut efter att julafton varit så är det faktiskt jul ett par veckor till och för att inte stämningen ska dö ut så får man ju fortsätta se dessa underbara julfilmer.
 
Det kan ju bli så att jag ändrar i min planering, om det nu dyker upp någonting annat att göra. Vad brukar du göra på julafton? Berätta gärna i kommentarsfältet! :)
 
 
It's Christmas!

Varit på Bo'Ohlsson idag igen!

Söndag, inte den allra roligaste dagen på veckan kanske. Därför så bestämde jag mig för att körs till Bo'Ohlsson igen då där fanns en sak som jag egentligen ville köpa, men som jag inte köpte när jag var där i fredags. Det hade kommit upp lite fler julsaker men fortfarande så var set långt ifrån allt som fanns på plats. Här är iallafall vad jag köpte:

Hösten

Idag så är det riktigt höstväder ute och jag har märkt på mig själv att jag har börjat förknippa regn och blåst med julen. Eftersom jag bor längst ner i Skåne så är det inte alltid som vi har snö, och när vi väl får snö så brukar det inte ske förrän i januari/februari, därför så är det oftast regn som vi får i december. Jag vet att det är många som blir deprimerade när hösten kommer, för min del så är det tvärtom. Jag blir väldigt inspirerad och när det blir mörkt redan vid fyratiden så mår jag som bäst. Att gå ute bland juleljus, granar & girlanger får en att må riktigt bra. Så man kan ju säga att min jul börjar redan i september eller oktober då hösten slår till, har ju faktiskt lyssnar så smått på julmusik sedan i september :)
 
 
 
 
It's Christmas!

Första julmusten för säsongen

Igår så drack jag den första julmusten för säsongen, och vilken känsla. Det är verkligen en speciell smak som gör en påmind om julen. Att dricka julmusten fick mig att längta ännu mera till julen än vad jag redan gör (om det nu går?).

Vad tycker ni, är det för tidigt att dricka julmusten i oktober?It's Christmas!

Första inköpen

Hej!

Här är vad jag köpte på Bo'Ohlsson igår. Egentligen så fanns där mer jag ville ha, men det känns bättre att köpa ju närmre det lider mot jul.

Iallafall, det är (som ni kanske ser) en väldigt stor julstrumpa som föreställer en snögubbe samt omslagspapper. Julstrumpan kostade endast 80 kronor så den var svår att motstå.


It's Christmas!

Julpynt på Bo'Ohlsson

Idag så var jag på Bo'Ohlsson i Tomelilla, ett stort varuhus i stil med Gekås i Ullared, men en aning mindre. Självklart så var jag tvungen att se om det fanns några julsaker framplockade och det fanns det till min stora glädje. Dock så höll personalen på att plocka fram under tiden så långtifrån allt var framme men jag blev verkligen jätteglad och jag var tvungen att köpa lite trots att det bara är oktober.

Att gå på Bo'Ohlsson sen i november och i december är verkligen hur mysigt som helst och de senaste två åren så har jag handlat massvis med julpynt, mer än vad jag kan ha på rummet om jag ska vara ärlig, men en dag så flyttar jag hemifrån och då så behövs allting :)

Kommer visa vad jag köpte i nästa inlägg, men här är några bilder på lite av vad som fanns framplockat.

79 dagar kvar

Idag är det 79 dagar kvar tills det är julafton och när man hör det så låter det inte så värst mycket, det tycker iallafall inte jag. Men på 79 dagar så kommer det att hända massvis med händelser och det är just uppladdningen inför julafton som jag älskar. Att gå på julskyltning, julmarknader, se på julfilmer, lyssna på julmusik och massvis med andra saker. I år så hade jag tänkt göra i stort sett allt jag vill göra inför julafton och det innebär bl.a. att åka till Lisebergs julmarknad, se en riktig julkonsert & gå på julskyltning. Tyvärr har jag inte varit på julskyltning dem 2 senaste åren p.g.a. vädret men nu så har jag både körkort och egen bil så i år måste det verkligen vara någonting extremt som ska hända för att hindra mig att åka. Jag hade tänkt åka till Lund i år där jag var 2009 och det var verkligen hur mysigt som helst. Men det kanske ändrar sig, vi får se. Huvudsaken är att jag åker på en julskyltning.
 
Vart hade du/ni tänkt åka på julskyltning? Berätta gärna varför ni vill/ska åka just dit!
 
 

Bra start

Godkväll på er!
 
Först av allt så vill jag tacka alla er som har varit inne på bloggen. Trots att den startade för endast 2 dagar sedan så har den redan haft massvis med besök, och det är jätteroligt för mig som är ny när det kommer till bloggvärlden. Eftersom att där har varit en hel del att fixa med sidan, och dessutom är lite kvar, så har jag ännu inte kommit igång på allvar, men det kommer det snart bli ändring på.
 
Tills jag är igång så hade det varit kul att höra av er läsare vad ni vill se på bloggen. Jag har själv flera tankar och idéer men om ni skulle vilka hjälpa mig på traven så skulle jag vara extremt tacksam.
 
Trevlig kväll!
 
 
It's Christmas!