God Jul!

Så var dagen äntligen kommen. Julafton.

Jag ska bara försöka att ta det lugnt idag, och njuta så mycket som möjligt. Tyvärr så är det ingen snö här, vilket det knappt varit den här vintern. Men det är inte mycket man kan göra åt det, utan det gäller att gilla läget.

Ville bara titta in om lite snabbt här innan jag återgår till mitt julfirande. Jag hoppas att ni alla får en trevlig och härlig dag fylld med lycka.
God Jul!

Dan för doppardan

Hej!

Då står vi här, dagen innan julafton. Tiden har gått fort - precis som vanligt. Men det gäller ett acceptera läget och njuta, för det är bara jul en gång om året.

Förutom att kolla på Bingolotto på kvällen så har jag inga traditioner för idag. Försöker bara få klart allting så att man kan koppla av hela dagen imorgon. 

Tänk, att om ett dygn så är det julafton. Helt otroligt!


It's Christmas!

Mina favoritjullåtar

Hej!

Här är en lista på mina fem favoritjullåtar!


Varje dag är jul
Det är Lars Vegas Trio som har gjort den, och i år så anser jag den vara min favoritjullåt.

Happy Holiday
En låt som man blir glad över att höra, en klar kandidat till min absoluta favoritlåt.

Fairytale of New York
Man får ju gåshud när man hör den. Ett måste att ha med på listan.

Drummer boy
En av de första jullåtarna som jag fastnade för. Tycker fortfarande otroligt mycket om den.

Drivning home for Christmas
Spelar alltid denna dagen innan julafton. Riktigt bra låt.


Som ni säkert förstår så är det inte lätt att bara välja ut fem. Borde nog ha en topp 100 istället...


It's Christmas!Mina favoritjulfilmer

Hej!

Här är en lista på mina fem favoritjulfilmer!


Fred Claus
Har blivit lite av en klassisker för mig. Bra mix där allting givetvis slutar glatt. Ett måste att se under julen!

Bad Santa
Oerhört rolig film som dock inte är alltför julig. Men ändå ett måste att se när det vankas jul.

Elf
Bjuder på ett flertal sköna skratt, och är absolut en av de bästa julfilmerna enligt mig.

Surviving Christmas
En bra komedi med mycket jul i sig. En riktigt klassisk julfilm.

En lysande jul
Kan mycket väl vara min favoritjulfilm. Underhållning på hög nivå och bra skådespeleri, dessutom väldigt julig.


Vilka är dina favoriter? Kommentera gärna!

It's Christmas!Jul i Hamburg

Hej!

Den här helgen spenderade jag i Hamburg där jag tillsammans med två kompisar kollade på fotboll, handlade julklappar och det viktigaste - gick på julmarknad.

Julen i Tyskland är någonting utöver det vanliga. Överallt så finns det juldekorationer, marknadsstånd längs gatorna och på dagarna så bjuds det på julparader och liknande ting.

Att åka ner till Tyskland inför julen lär bli en tradition. Dock kommer jag åka ner en vecka tidigare eller så då jag hellre är hemma och laddar upp inför julen såhär nära julafton.

Här är några bilder som jag tog:
It's Christmas!

Julgranen

Hej!

Här är årets gran i vår hus, helt och hållet pyntad av moi.


It's Christmas!

Julhandlat

Hej!

Igår så var jag med min mamma i Trelleborg för att handla hem all julmat och annat inför den stundande julen. De sista förberedelserna helt enkelt. Så nu är både kylskåp och skafferi proppfyllt med allt som tänkas kan. Det lär alltså inte gå någon nöd på min familj i år heller.

Att köra till Trelleborg några dagar innan julafton har blivit lite utav en tradition. För det första så har de ett enormt "ICA MAXI", där man hittar allt man behöver. Dessutom så är det lite roligare att komma iväg och handla inför julen och inte gå i samma butiker som man för under resten av året.

Det är bara fyra dagar kvar till julafton nu, vilket för mig känns ganska så bra. Åker till Hamburg om bara några timmar för att julmysa, en bra "kickoff" helt enkelt.

Vi hörs snart igen!It's Christmas!


Pepparkakshus

Hej!

Tillåt mig att få presentera årets pepparkakshus!


It's Christmas!

Mitt favoritjulpynt

Hej!

Här är vår kyrka som min farfar har tillverkat helt själv.

Kyrkan är lite av mitt favoritjulpynt. Dels för att den är väldigt vacker och detaljrik, men även för att farfar var en person som jag tyckte väldigt mycket om. Tyvärr så har han varit död i över nio år nu...

Kyrkan är inredd med altare, bänkar, böcker och mycket annat.


It's Christmas!

Uppdatering

Hej!
 

I lördags så var jag i Malmö och handlade julklappar. Lyckades komma därifrån med tre stycken, och är nu i stort sett klar till två av tre personer, vilket är oerhört skönt. Dock så har jag inte lyckats hitta så mycket som en enda julklapp till min pappa... Jag hoppas verkligen att jag hittar någonting i Hamburg - som jag åker till på fredag för att spendera helgen där genom att se på fotboll och gå på julmarknad.
 
Det är nu drygt en vecka kvar tills det är julafton, och det var längesedan jag kände mig såhär stressad inför julen. Har, som jag tidigare skrivit, ett 20-tal julfilmer som jag vill se, och har en hel del platser och affärer som jag ännu inte har hunnit besöka. Lägg därtill att man har ett jobb att sköta plus allting utanför det. Kommer nog på en lösning så småningom, men just nu så känns det oerhört tufft att hinna med allting.
 
Idag så jobbar jag min näst sista dag för det här året, och förhoppningsvis för alltid på mitt nuvarande jobb. Vantrivs något så oerhört, och det vore inte helt fel om tomten hade med sig ett nytt jobb till mig i säcken i år, haha...
 
Kommer försöka att blogga så mycket jag kan, men det lär mest bli snabba inlägg, vilket är bättre än inget.
 
Hoppas det är bra med er alla, och att ni kan njuta aningen mer än vad jag gör just nu.
 
 
It's Christmas!
 
 

Julklappshandel

Hej!

Om bara några timmar så sätter jag mig i en bil tillsammans med två vänner för att åka in till Malmö och handla julklappar.

Jag har redan några stycken inköpta, men tänkte försöka få de flesta fixade idag så att man sedan kan fokusera sig på att slå in paketen.

I vanlig ordning så köper jag enbart julklappar till familjen, och tacka Gud för det. Är redan svårt nog som det är att hitta saker som uppskattas av mottagaren, men i år så är jag bra på det.

Kommer uppdatera när jag kommit hem om hur det gick, men kan tyvärr inte visa vad jag köpt...

Vi hörs snart igen!It's Christmas!

Mindre än två veckor kvar...

Två veckor kvar tills det är Julafton. Wow vad tiden har gått fort, och det är både på gott och ont.

Det som är positivt är att den dag som man väntat på nu i snart ett år är här om mindre än 14 dagar. Men det negativa är att man ska försöka hinna med så mycket tills dess. Har liksom över 30 julfilmer som jag ska se, och hur jag ska hinna det har jag inte en aning om. 

Men jag försöker att njuta av årstiden, och inte stressa ihjäl mig. Ligger förvånansvärt bra till på julklappsfronten jämfört med tidigare år, och har ändå hunnit besöka en del platser o.s.v.

Idag så jobbar jag min sista dag för den här veckan, sedan så är det full fokus på Julen!It's Christmas!

Musikhjälpen 2013

Imorgon så drar det årliga hjälpeventet, "Musikhjälpen", igång! 

Det här året så är temat "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet". Detta innebär att alla pengar som man drar in under dessa sex dagar som eventet pågår går oavkortat till att hjälpa dem kvinnor som riskerar att dö i samband med sin graviditet.

I år så är programledarna Kodjo Akolor, Sarah Dawn Finer och Emma Knyckare. Jag måste säga att jag gillar programledaruppsättningen, och jag är säker på att de kommer att sköta detta kanonbra.

För mig så har "Musikhjälpen" blivit lite utav en tradition. Jag brukar ha detta på i stort sett 24/7 samtidigt som jag gör en massa annat. 

Om du är sugen på att kolla så börjar det hela 21.00, och går att kolla på någon av SVT-kanalerna. 


It's Christmas!
Regn - snö - regn

Jag skrev här om dagen om att snön äntligen hade hittat hit till södra Skåne, men det var definitivt inte mycket snö som föll när jag skrev det.

Igår och i förrgår så var marken täckt av ett vitt lager pudersnö, och det var verkligen betydligt trevligare att vila ögonen på än vad dagens regnrusk har att erbjuda.

Här är några bilder på hur det såg ut, men tyvärr så finns inte ens en snöflinga kvar nu...


It's Christmas!

Det SNÖAR!

Hej!

Tro det eller ej, men just nu så snöar det även i södra Skåne! Igår så skrev jag att det var storm - men ingen snö. Det gäller inte längre. 

Det är inte så att snön lägger sig, men jag blir ändå oerhört glad över att se snö. Det hör ju liksom julen och vintern till, och det känns som om att snön kompletterar en del nu.

Här är en bild på hur det ser ut utanför mitt rum just nu. Som ni ser så är det inte mycket till snö, men det är alltid något :-)It's Christmas!


Födelsedag och julfilmer

Hej!

Det blåser storm i Skåne, men tyvärr så är det ingen snöstorm som det handlar om då det fortfarande är flera plusgrader och således snölöst.

Idag så har jag varit ledig, någonting som jag även är imorgon. Det är nämligen så att det är min 21:e födelsedag idag, och då anser jag att jag kan göra någonting roligare än att arbeta på ett jobb som jag vantrivs på.

I och med att jag är ledig så har jag hunnit med att kolla på julfilmer, och hitintills så har jag kollat på "Bad Santa" och tolv avsnitt av "Sunes Jul". Den förstnämnda filmen är en favorit till mig, och den är ett absolut måste att kolla på under julen. 

Ja kommer förmodligen att försöka se en till julfilm innan dagen är över, men vilken det blir är ännu oklart.

Nu så ska jag fortsätta att fira min födelsedag. Vi hörs imorgon!


It's Christmas!


Christmas with 'The Simpsons'

Hej!

Som säkerligen flera andra så har jag börjat kolla på julfilmer för att få så mycket julstämning som det bara går att få.

Den första "filmen" som jag börjat kolla på är "Christmas with 'The Simpsons'" som helt enkelt är en DVD med några julavsnitt av den omätligt populära tv-serien, 'The Simpsons'.

Jag själv är lite utav ett fan till denna serie, så självklart så uppskattar jag när man får se alla karaktärerna i en härlig julmiljö. För den som vill ha någonting underhållande att kolla på så kan jag rekommendera denna "film". Ni lär inte bli uttråkade.It's Christmas!

Jul i New York City

Godmorgon!

Om man ska utse Julens huvudstad så måste det vara New York City. Tyvärr så har jag aldrig varit där, men har velat åka dit nu i över två år.

Det vore helt perfekt att åka dit inför Julen, då hela staden är dränkt i julpynt och ljus. En av mina närmsta kompisar kommer att åka dit på torsdag, och han har lovat mig att köpa med sig något fint julpynt därifrån.

Det sägs ju att NYC är möjligheternas stad, och visst vore det häftigt om man en dag hade fått bo där permanent, men det krävs otroligt mycket för att det aka kunna hända.

Då jag som sagt själv aldrig har varit där så kan jag inte säga så mycket om hur det är där, men det räcker med att kolla på bilder för att förstå att Julen där är någonting alldeles extra.


It's Christmas!


December this far

Hej!

Det är snart den fjärde december! Dessa tre dagarna i december har bara svischat förbi, men trots det så har jag hunnit med en del.

Jag jobbar totalt sju dagar denna månad, varav två redan är avverkade. Imorgon så jobbar jag min tredje innan jag är ledig i fyra dagar. Förutom att fylla år så hade jag tänkt att hitta på "juliga" saker under dessa dagarna. Såsom att gå på julmarknader, handla julklappar och se på julfilmer.

Hitintills så har mina dagar mest kretsat kring jobb, både dag och kväll, men jag har även hunnit att gå lite på stan och kollat på julklappar. Dessutom så har jag lyssnat oerhört mycket på Julradio.se, så jag går mest omkring och nynnar på julsånger på jobbet.

Har varit lite dålig på att blogga under dessa två senaste dagarna, men som sagt, jobbet har stulit mycket tid. När jag är ledig så innebär det att jag har mer tid, så det kommer desto fler inlägg då.


It's Christmas!
Den första advent

Hej!

Igår så var det ju som bekant den första advent. För mig så har inte advent en så stor plats i mitt julhjärta, även om jag tycker att det är trevligt och mysigt att slå sig ner framför tända ljus och avnjuta en god fika.

Såhär såg det i alla fall ut hemma hos oss när det första ljuset hade tänts:It's Christmas!

Det är igång!

Hej!
 

Jag syftar givetvis på Julradio.se! 
 
Vad är julen utan julmusik? För mig så är det en av de viktigaste ingredienserna för att man ska känna den där härliga julkänslan som uppstår när allting känns perfekt. Sedan tidigare så har jag lyssnat på de jullåtar som jag haft nerladdade eller via Spotify, och även ibland via P4 Bjällerklang.
 
Men förra året så fick jag tipset om att börja lyssna på Julradio.se, och jag blev helt enkelt fast. För dig som inte vet så är Julradio.se en radio utan någon basstation, utan man sänder lite varstans ifrån Sverige där jultokiga personer (förmodligen) gör det här ideellt. 
 
Dygnet runt så spelar de julmusik, och under flertalet timmar på dygnet så är där även personer som sänder och pratar under tiden. Jag själv som arbetar med radio tycker det här är ett superkul initiativ, och vem vet, kanske så söker jag mig ditåt till nästa Jul?
 
Det ska sägas att det här absolut inte är någon sponsring av Julradio.se, utan det är helt enkelt så att jag är så lyrisk över den här radion så att jag bara var tvungen att dela med mig av den. Så har ni inte lyssnat någonting på denna förr, gör det! Jag själv har den igång dygnet runt på mitt rum, haha.
 
 

It's Christmas!

"Julskyltning" i Simrishamn

God kväll!

Nu så är jag hemma ifrån "Julskyltningen". Anledningen till att jag skriver "Julskyltningen" är för att där inte var någon. Den är först nästa helg, men då jag inte hade lust att åka iväg så långt så fick det bli i Simrishamn.

Men det var ändå trevligt. Lite folk ute, så man kunde gå i lugn och ro och kolla på alla affärernas skyltfönster som var smyckade med julsaker.

Vi var där i drygt en timme, och trots att där inte var några marknadsstånd eller affärer öppna så lyckades jag ändå få med mig den här hem:

Fin va? :-)


Tog lite bilder på hur det såg ut där:Det var faktiskt väldigt trevligt trots att det inte alla var lika juligt som det var förra julskyltningen. Nu så är Julen invigd för mig :-)

It's Christmas!

Julfilmer

Hej!

Igår så berättade jag att jag skulle se en julfilm på kvällen. Så blev det aldrig. Jag somnade helt enkelt, och ja, än en gång så misslyckad jag med det som jag är som sämst på. Att se film.

Jag älskar julfilmer, precis som med allting annat som har med julen att göra, men när jag ska se på film så vill jag göra det på kvällen/natten, i samband me att jag ska sova. Men då så hinner jag oftast bara se en kvart, sen så somnar jag.

Som ni kan se på bilden så har jag en hel del filmer att se på innan julafton, och fler är på väg. Beställde nämligen tre till igår, och ja, hur jag ska hinna se dem är en gåta, men på något sätt och vis så ska jag nog greja det.It's Christmas!

December!

Tjoho!

Det är december! Underbart det var att vakna upp till vetskapen om att det är vinter. 

Dock så känns det inte som om att det är vinter. Termometern visar sju plusgrader utomhus och otroligt nog så finns det löv kvar på de flesta träden.

Men men, lika glad är jag för det. Jag har precis kollat på det första avsnittet av SVT:s julkalender, och tänkte nu leta upp någon annan bra julkalender som jag också ska följa.
It's Christmas!