Laddad inför Julen

Hej!

Om mindre än en timme så är det december, vinter, Jul. Äntligen!

Jag har så mycket att se fram emot den här månaden, och ikväll så ska jag se en Julfilm för att "kicka" igång Julen 2013.

Tidigare idag så har jag skrivit julkort, laddat ner ett tjugotal Jul-appar och börjat planera så smått inför den här månaden. Imorgon så tänkte jag dela med mig lite av de här planerna, samt skriva om vad jag ska hitta på med under dagen.

Vi hörs imorgon!


It's Christmas!


Julskyltning

 

Hej!

 

Äntligen helg. Det är nog få som har gått miste om att det imorgon är den första december, vilket innebär oerhört mycket just imorgon. Julkalendern börjar, Julradio.se börjar sända, det är den första advent, bara det att det är december (den bästa månaden), men givetvis så är det även julskyltning.

 

När det är julskyltning så brukar jag och min familj åka upp till Lund, men i år så blir det förmodligen inte så. Faktum är att jag ännu inte vet vart jag ska, men i dagsläget så barkar det mot Malmö. 

 

För mig så är julskyltningen verkligen den officiella starten på julen då alla städer och affärer är fullkomligt fullproppade med härliga julsaker, julpynt och massvis med ljus överallt. Man går verkligen och njuter av det, och förra året så hade vi så tur som fick snö på julskyltningen. Så lär det definitivt inte bli det här året, men vad gör det? 

 

Den här fina granen stod uppställd på ett av torgen i Lund förra året:

 

 

 

 

Så, har du bestämt vart du ska på julskyltningen? Eller du väljer kanske att stanna hemma och ha adventsmys?

 

 

It's Christmas!

Julkalendern 2013

Hej!

 

På söndag, den första december, så börjar SVT:s årliga julkalender än en gång att rulla på Sveriges alla TV-apparater. Det här året så heter den ”Barna Hedenhös uppfinner julen”, och den handlar om när familjen Hedenhös, som lever på stenåldern, lyckas ta sig till Sverige år 2013 med hjälp av en rymdraket byggd av trä.

 

Det ska sägas att jag inte vet så värst mycket mer om den, men jag tycker att den verkar lovande. Förra årets julkalender var lite av en besvikelse, men jag antar att jag hade för höga förväntningar då ”Mysteriet på Greveholm”-originalet var den bästa julkalendern genom tiderna. Jag kommer därför inte att ha några förväntningar det här året, men som sagt, den verkar lovande och jag ska utan någon som helst tvekan följa den.

 

 

Hur ska du göra? Ska du ge den en chans eller?

 

It’s Christmas!

It's beginning to look alot like Christmas...

Godmorgon!

Julsakerna pryder mitt rum, pepparkakor och clementiner äts dagligen, städerna börjar dekoreras i julens tecken och julreklamerna rullar tätt på TV och radio. Dessutom så lyssnar jag på julmusik varje dag nu.

Man kan lugnt säga att julen är på ingång, och tro det eller ej, men jag älskar det. Tänk att på söndag så är det december. Min absoluta favoritmånad. Jag kommer verkligen att njuta varenda dag denna månad, och göra så mycket juligt som jag bara kan.

Den här pjäsen står numera uppsatt på Ystads stortorg, och idag så kommer jag att ha förmånen att jobba bredvid den:
It's Christmas!

Julmarknad i Tyskland

Hej!

Den första dagen av fem är nu avklarad, och den andra står just i sin början. Snart så kan jag koppla av och njuta i fulla drag av jul och december, som jag längtar.

Ni som följer min blogg kanske minns att jag i början av november var i Hamburg i Tyskland? Tyvärr så hann jag inte ta några foton eller besöka särskilt många affärer då, men det kommer en ny chans. Den 20:e december åker jag nämligen ner igen, denna gång med två kompisar och vi stannar fram till den 22:e. Under vår tid där så ska vi se fotboll, men givetvis även besöka den stora och berömda julmarknaden.

Det kanske inte är så många av er som vet detta, men julen i Tyskland kan i det närmsta beskrivas som hur stor julen är i USA och speciellt New York då.

Jag kommer självklart att ta bilder denna gång, och jag hoppas innerligt att inte allting är slut i affärerna trots att vi är där så nära inpå julafton.

Här är ett par bilder på hur det brukar se ut i Hamburg under julen:
It's Christmas!
P4 Bjällerklang

Hej!

Idag så börjar "P4 Bjällerklang" att sända!

I flera år så har jag haft denna radiosändning igång där hemma då den dygnet runt spelar julmusik nonstop. Det är både klassiska och "modernare" jullåtar som det bjuds på, så man kan säkert finna något guldkorn som man aldrig hört förut.

Jag kommer i alla fall att ha på "P4 Bjällerklang" hela den här veckan fram tills det att "Julradio.se" drar igång igen. Jag rekommenderar er att göra detsamma :-)It's Christmas!


Klar!

Hej!

Nu så är jag klar med julpyntningen av mitt rum. Det tog drygt hela helgen, och jag är relativt nöjd med resultatet. Faktum är det att jag insåg att jag har för lite saker, någonting som jag absolut inte trodde på förhand.

Jag började med att ta fram alla mina julsaker så att jag fick en överblick, och på förhand så var jag övertygad om att jag inte skulle få plats med allting, men tji fick jag. Istället så är där flera ytor som gapar tomma och det är inte uteslutet att det kommer att inhandlas nya saker de närmsta veckorna.

Här är några bilder på hur det ser ut, jag kommer att visa fler längre fram:
It's Christmas!

En månad kvar

Hej!

Vad tiden går fort. Idag så är det bara en månad kvar till årets bästa dag, och i mina öron så låter det inte som särskilt länge. Dock så vet jag att tiden kommer att gå ganska så långsamt, och det är jag tacksam för.

Det är mycket som ska göras under den här månaden som är kvar, och jag ska i veckan sätta mig ner och planera för hela december månad så att jag inte missar någonting.

Jag har en vecka kvar nu med extremt mycket jobb, sedan så kan jag slappna av en aning och njuta av allt som har med julen att göra.

Vi hörs imorgon!


It's Christmas!

Dags att julpynta!

Hej!

Det är snart bara en månad(!) kvar till julafton. Därför så tänkte jag börja julpynta här hemma den här helgen. Nästa vecka så kommer jag nämligen inte att ha tid till det, så jag fixar det redan nu. Förmodligen så är det rekordtidigt för min del, men faktum är det att jag inte kan hålla mig längre.

Här har ni en bild på ett av många köp som jag har gjort det här året. Med sina 80 centimeter så är han min överlägset största tomte.It's Christmas!


Första julpyntet uppe

God kväll!

Kvällen har jag som bekant ägnat åt att gå igenom mina julsaker, och oj vad mycket pynt jag har nu. Har "dränkt" hela rummet med julsaker som jag ska sätta upp i nästa vecka, men trots det så har jag mer... Ska snart visa er lite saker.

I alla fall så har jag redan satt upp det första pyntet, och det är min gamla julkalender som jag hade när jag var en liten knatte. Det är väldigt nostaligiskt för mig att kolla på denna, och visst är den fin? Gjord i trä, och är jag inte helt ute och cyklar så är det min farfar som har tillverkat den.It's Christmas!

Det är dags...

Hej!

Det är snart helg för min del efter en mycket hård arbetsvecka. Men det är inte vilket helg som helst, utan det är den sista helgen innan det blir december och advent!

Detta innebär att jag redan idag, nu ikväll, kommer att sätta på julmusik och sedan göra en "inventering" bland mina julsaker. Jag kommer därför att ta en del foton på mina julsaker, och sedan visa er, så håll utkik här på bloggen!


It's Christmas!

Tidig julklapp

Hej!

Äntligen så fungerar Blogg.se's app, vilket underlättar väldigt mycket för min del.

Idag så fick jag årets första julklapp, och det utav en kund som jag arbetat för ett flertal gånger. Julklappen är inget mindre än en flaska glögg, och trots att jag inte dricker glögg så blev jag väldigt glad, och jag ska faktiskt försöka mig på att dricka denna.It's Christmas!


Jul Jul Jul

Hej!

Idag så åkte jag till Bo'Ohlsson efter jobbet för att se om de fått in någonting nytt i sitt julsortiment, och det hade de.

Givetvis så kunde jag inte låta bli att handla där, vilket jag alltid gör. Köpte två stycken tomtar som spelar upp musik när man trycker på en knapp. Ska självklart visa er sedan.

Just nu så har jag verkligen julkänsla, och vill bara ha igång allting. Julreklamerna har börjar rulla på TV, julaffischer har satts upp på stan och julpyntet börjar allt jämnt att smycka städerna.

Ge mig JUL!

(Detta inlägg skulle egentligen publicerats för 19 timmar sedan, men då Blogg.se's app låg nere så publiceras det nu istället.)

It's Christmas!

Bloggen är fixad!

Hej!
 

Som ni kan se så är äntligen min blogg fixad. Det vill säga att alla "avatarer" och min profilbild åter syns igen. Tydligen så hade detta försvunnit p.g.a. att servern som alla de tidigare bilderna låg uppladdade på försvann, vilket innebar att i stort sett allting som låg på bloggen försvann. Men nu så är det i alla fall åtgärdat, och det är mycket trevligare att blogga nu när man vet att allting är som det ska. 
 
Den här veckan så har jag otroligt mycket jobb, men kommer ändå att försöka att hinna med att blogga så mycket jag bara kan. Tänkte skriva några inlägg nu ikväll som kommer att publiceras under morgondagen.
 
Vi hörs!
 
 
It's Christmas!

Julradio.se

Hej!

Nu är det mindre än 40 dagar kvar till julafton, vilket i sin tur innebär att det är knappt TVÅ VECKOR kvar tills vi får byta blad i almenackan, till den bästa månaden på året, december.

Detta innebär väldigt mycket för mig, och en av dessa saker är det att Julradio.se återigen, förhoppningsvis, slår upp sina portar. 

Förra julen så hade jag julmusik på dygnet runt, och ofta så var det Julradio.se som stod igång. Än så vet jag inte exakt när de öppnar upp, men skulle tro at det sker i samband med decembers intågande.

Jag längtar!


It's Christmas!
Blir det en vit jul tro?

God eftermiddag!
 

Ni som följer min blogg kanske vet det att jag är bosatt långt ner i Skåne. Detta gör att en jul/vinter inte alltid är vit, och då syftar jag på snön. 
 
I år så ser det inte ut som om att det kommer att komma särskilt mycket snö, i alla fall inte till den första advent. Anledningen till detta är att det hitintills enbart varit minusgrader och frost EN gång, vilket är ovanligt även här nere. Temperaturen brukar ligga kring fem till tio plusgrader om dagarna, och det är bara lite kallare om nätterna. Dessutom så pryds fortfarande en hel del träd av löv, så risken är nog stor för att det blir en grådaskig jul, men lika glad för det är jag.
 
Dock så hoppas jag ju såklart att det kommer lite snö till julafton, då det av förklarliga skäl hör till kan man tycka.
 
Hur ser det ut hos dig vädermässigt? Har det kommit någon snö än eller är det fortfarande grått och vått på gatorna?
 
 Såhär såg det ut hos mig förra året, bara några dagar in i december.
 
 
It's Christmas!
 

Bilder från Vellingeblomman

Tjenixen!

Här kommer bilderna ifrån Vellingeblomman, som jag besökte för exakt en vecka sedan.

Jag vill återigen varmt rekommendera er att åka dit om ni har tid och möjlighet, ni lär inte bli besvikna. På de 5000m2 så har de utställningar, levande djur såsom renar och åsnor samt det bästa av allt: tusentals julsaker till försäljning.

Det ska sägas att detta inlägg skrivs ifrån min iPhone, så vet inte hur bra det blir, samt att jag verkligen inte är någon mästarfotograf. Så ni får ursäkta de mediokra bilderna.

It's Christmas!

Hemma från Ullared

Hejsan!
 

Igår (läs: i förrgår) så var jag på Gekås i Ullared. Det har blivit lite av en tradition att åka dit en gång om året, och det alltid på hösten, i mitten av november, för att handla julklappar och födelsedagspresenter då alla i min familj fyller år under december eller strax innan. 
 
I vanlig ordning så var där rätt så mycket folk. De andra åren så brukar jag nästan må dåligt av allt folk som trängs, men i år så tog jag för mig mer, och tittade på det jag ville i lugn och ro istället för att akta mig för allt och alla. Och det fungerade jättebra. Hittade en hel del presenter och klappar, samtidigt som jag givetvis köpte lite annat till mig själv.
 
Jag tänkte lägga upp en bild på alla julsaker som jag hitintills har handlat i år. Det har faktiskt redan nu blivit en hel del, och jag undrar hur jag ska få plats med allt, men det är som jag brukar säga, julsaker kan man inte få för mycket av.
 
Kommer även att ladda upp bilder imorgon (läs: idag) från Vellingeblomman, samt ett lite mer detaljerat inlägg om min vistelse där så att ni kan få lite mer kött på benen innan ni eventuellt styr stegen dit. 
 
 
It's Christmas!

Färre som bloggar i år?

Hej!
 
Är det bara jag, eller är det så att det är färre som julbloggar i år än vad det var förra året?
 
Tyvärr så uppfattar jag det som så, och det är väldigt tråkigt. Förhoppningsvis så kommer fler igång ju närmre jul det går. Saknar den goda stämningen som rådde förra året då det var full rulle bland julbloggarna.
 
Jag själv har inte varit något vidare bra på att blogga i år heller, men jag kommer definitivt att börja mer nu.
 
Det ska dock sägas att jag är väldigt glad över att det fortfarande är många som bloggar, och jag läser era bloggar. Kommenterar dock sällan, även det ska jag försöka skärpa till mig med. 
 
 
 
 
 

It's Christmas!
 

Gekås

Hej!
 
Imorgon så kommer jag att åka upp till Ullared för att handla julklappar och födelsedagspresenter. Det är nämligen så att samtliga i min familj fyller år i december förutom min pappa som fyller år i slutet av november, så det är många presenter som ska inhandlas på kort tid. Därför så passar jag på att åka upp till Ullared i hopp om att återvända därifrån med ett flertal klappar och presenter.
 
Där brukar vara mycket julsaker, så jag hoppas även att jag kan hitta någonting fint. Trots att jag redan har på tok för mycket julsaker så fortsätter jag att handla, det går helt enkelt inte att låta bli!
 
 
 
 
 
 
It's Christmas!

Julmarknad på Jordberga slott

Godmorgon!
 
Julen närmar sig med stormsteg, och i helgen så var jag på årets första julmarknad! Detta var ute på Jordberga slott, som ligger i Skåne. 
 
Tyvärr så var det väldigt dåligt väder den dagen, men jag får skylla mig själv som efterlyst höstrusket. Dock så var det ändå hur mysigt som helst med ett flertal utställare som fanns belägna i slottsbyggnaderna. 
 
Jag var där tillsammans med min mamma, och vi köpte hem lite julmat samt ett och annat pynt. 
 
Precis som med Vellingeblomman så kommer det bilder inom kort. Jag har alla på mobilen och kommer att publicera dem via den.
 
 
It's Christmas!

Tomtebyn på Vellingeblomman

Hej!
 
I fredags så åkte jag till Vellingeblomman, som ligger strax utanför Malmö. Där så har de en julutställning på 5000(!) m2, som kallas för "Tomtebyn".
 
Det var verkligen hur trevlig som helst, och jag blev väldigt överraskad över hur mycket julsaker de sålde. Jag kommer inom kort att visa upp vad jag köpte, samt lite bilder ifrån affären/utställningen. 
 
För er som har vägarna förbi, eller som bor i närheten, så råder jag er att åka dit faktiskt. Ni lär inte bli besvikna. 
 
Jag får be om ursäkt för att jag har varit relativt inaktiv här, men saker är den att jag tappat stinget lite. Jag hoppas att jag kan få tillbaka motivationen inom kort.
 
Som sagt, kommer att lägga upp bilder inom kort, jag lovar!
 
 
It's Christmas!
 

Tillbaka!

Ledsen över den dåliga uppdateringen.

Jag var som bekant i Hamburg i helgen, och har haft det väldigt stressigt sedan dess. Men nu så är jag tillbaka i lugnet, i alla fall för ett litet tag framöver. 

I Hamburg så var det juligt lite varstans, och jag blev väldigt överraskad av att det redan fanns julpynt i var, varannan affär. Tyvärr så kunde jag inte ta några foton då min iPhones batteri hann dö innan jag kom tillbaka ifrån matchen, men det ska sägas att jag fick lite julstämning i kroppen. 

* * * * * * * *

Det är nu mindre än 50 dagar kvar tills det är julafton, och det börjar bli hög tid för att komma i rätt stämning. Tyvärr så är inte vädret här i södra Skåne så värst höstigt, utan det är fortfarande emellanåt sensommarvärder, vilket jag tycker är trist då jag mer än gärna vill ha blåst, regn och kyla. 

På torsdag så åker jag till Göteborg och kommer att stanna där fram tills på lördag. Jag hoppas att jag kan hitta någonting juligt där att ta med mig hem.

* * * * * * * *

 

It's Christmas!

 

Exklusiva julsaker

God kväll allesammans!

Precis som rubriken lyder så kommer detta inlägget att handla om ”exklusiva julsaker”.

Ordet ”exklusivt” kan förmodligen definieras olika beroende på vad man som människa anser är exklusivt. För min del, när det kommer till julsaker, så handlar det om ovanliga, större, finare julsaker. Sådant som man inte kan köpa överallt, och som vanligtvis även kostar lite extra.

Jag har nämligen varit på jakt efter sådant här en längre tid, men har så himla svårt för att hitta någon hemsida/affär som säljer detta. I Tomelilla, i Skåne, så finns det ett varuhus som heter ”Bo Ohlsson”, och där kan man ibland, vissa år, hitta väldigt ovanliga julsaker. Alltså ”gigantiska” tomtar o.s.v. Oftast sådant som affärer har som julpynt, men inte till salu. Tyvärr så har jag alla mina julsaker väl undanpackade, så kan inte visa nu riktigt var det är jag menar.

Men om ni förstår min luddiga beskrivning, så skulle jag bli väldigt glad om ni hade kunnat ge mig tips på var man kan finna detta. Alla tips uppskattas, så tveka inte på att ge mig tips och råd om ni vet någon hemsida/affär som säljer det.

 

Ha en fin fredag!

 

It’s Christmas!

Hamburg, meine Perle...

God morgon!
 
Imorgon så reser jag till Tyskland och Hamburg där jag ska jobba under dagen i samband med fotbollsmatchen mellan Hamburger SV och Borussia Mönchengladbach.
 
För den som inte vet så drömmer jag om att bli journalist, och det här året så har jag tagit stora kliv mot att nå min dröm. Ett av de större steget, om inte det största, tar jag imorgon. Det är inte ofta en 20-åring, med noll utbildning inom media, får ackreditering till en Bundesliga-match.
 
Detta har inte så värst mycket med julen att göra, men jag ska givetvis spana in vad Hamburg har att erbjuda i julväg. Jag hoppas kunna hitta någonting som inte finns i Sverige, som jag kan köpa med mig och visa er, mina kära läsare.
 
Om allting flyter på som det ska så kommer jag lägga upp ett eller två inlägg under lördagskvällen, åker nämligen själv då jag ska jobba där. Annars så hade jag förmodligen firat HSV:s vinst tillsammans med kompisarna på kvällen. 
 
Hoppas att ni får en trevlig helg!
 
 
 
It's Christmas!
 

It's Christmas time!

Den första november är här! Det innebär att jag nu kör igång med mitt bloggande på allvar igen.

 

 

Det är alltså enbart en månad kvar tills december, min absoluta favoritmånad på året. Som jag längtar. Men tills dess så ska jag ladda upp inför julen, och det genom att lusläsa julbloggar, lyssna på julmusik, se julfilmer och en massa annat. Givetvis så kommer jag att uppdatera er om vad som händer i mitt liv, och det ser jag fram emot att få göra.

Jag hoppas att ni alla mår bra, och att ni längtar precis lika mycket som mig till julen. Nu kör vi!

 

 

 

It's Christmas!