När är det okej?

Det lider mot höst och så småningom vinter. Att inte komma att tänka på julen är för mig en omöjlighet, men jag försöker att motstå frestelsen att till exempel spela julmusik eller se julfilmer. Risken är för stor att jag hinner tappa julstämningen när det väl är dags.

Men när är det egentligen okej att börja lyssna på julmusik enligt dig? För vissa så verkar det vara redan den första höstdagen medan andra väntar till bara ett par dagar innan julafton, eller till och med inte förrän på självaste julafton (!). Berätta gärna när du tycker det är okej att börja lyssna på julmusik!10 saker du inte visste om mig - julspecial

1. Jag brukar känna som mest julstämning i oktober.

2. Jag föredrar plastgran före en "riktig" gran.

3. Jag har aldrig druckit glögg i hela mitt liv.

4. Jag vill definitivt ha en stjärna i toppen av granen, ingenting annat.

5. Jag är ganska så kräsen när det kommer till julbord. Äter till exempel inte skinka, brunkål eller sylta.

6. Jag äter inte heller gärna gröt, mest för att konsistensen är motbjudande.

7. Jag stiger alltid upp klockan 04.30 på julaftonsmorgon.

8. Jag brukar börja julpynta redan i mitten av november.

9. Jag tar mycket hellre min semester i december än under sommaren, så att jag kan njuta maximalt av julen.

10. Jag tycker att dagarna efter julafton, mellandagarna, är nästan lika härliga som själva julafton.Mardrömmar om julen

Som rubriken lyder så har jag då och då mardrömmar om julen. För många så är det nog ganska så milda mardrömmar, men för mig som i stort sett aldrig drömmer om någonting jobbigt eller otäckt så är det inte vidare uppskattat.

Det sägs ju att drömmar är det tråkigaste och med ointressanta man kan berätta om, så därför ska jag hålla mig kort. Det brukar vara så att jag, i drömmen då, helt plötsligt upptäcker att det bara är en dag eller två kvar tills julafton, och att jag inte har hunnit med någonting. Inte julpyntat, inte klätt någon gran, inte köpt några julklappar, inte lyssnat på julmusik - verkligen INGENTING. Kan ni tänka er paniken jag får då, jag som verkligen älskar julen? Som sagt så kanske det egentligen inte ska klassas som en mardröm, men hemskt är det i alla fall. 

Kände bara att jag ville dela med mig av denna återkommande dröm. Kan tänka mig att det är fler än jag som inte hade velat uppleva detta i verkligheten.